Gastenboek

74 berichten op 4 pagina's
Vrijwilliger Meldpunt moskee
22-08-19 10:03:30
Mensen,laat u niet provoceren door mensen.
Laat gewelddadige teksten en dreigementen achterwege. Deze doe onze zaak meer kwaad dan goed. Wij begrijpen uw frustratie (deze voelen wij ook). Maar nogmaals laat u niet uit de tent lokken. Dank u
Tanja Tanja
21-08-19 11:20:27
Geachte lezers,

Zelf heb ik op de esreinschool gezeten en het waren altijd vredige buren. Later heb ik folders bezorgd en ik kreeg bij het suikerfeest een heerlijk broodje van ze.

Maar wat denkt u zelf als uw heilige plek wordt verbouwd? Het is voor hun ook een verandering en soms moet je het elkaar gewoon gunnen als men de best doet.

Natuurlijk ben ik mij ervan bewust dat het misschien drukker zal worden maar ook dat iets wat ik ze gun. Nee een slachtfeest zal ik nooit begrijpen maar dat ben ik en laat mensen zelf erachter komen wat goed is.

Ja het is in het Tuindorp een ander gebouw. Maar culturen horen in elke wijk thuis. Maar we zijn allemaal mensen, accepteer elkaar gewoon.

Ik schaam mij dat er zo site is als deze. Moet dat nu zo? Elkaar afbranden en zeuren? Nee zoek een groep en ga aan tafel en houd eens op. Dit is geen goed voorbeeld voor onze kinderen.

Met vriendelijke groet en een prettige dag gewenst.
Holland Anoniem
20-08-19 21:18:03
De heer Roel Kok, switch in de politiek ook zo makkelijk van de ene partij na de andere, als hij zelf maar ergens bij hoort, maar overleg met o.a. de bewoners van Tuindorp heeft hij nog niet gehoord. Roel woont mooi op de hoek bij de Tuindorp vijver en geen last van de aanblik etc.
Deze mensen van de moskee moeten zich aanpassen aan de Nederlandse normen en zich ook houden aan het bestemmingsplan.De bewoners van Tuindorp mogen nog geen gelijke achter bouw hebben aan de achterzijde van het huis of een carport, maar een 2 onder 1 kapper mag er best ongelijk uit zien aan de voorzijde en met 2 dakkapellen aan de voorzijde. Is toch toegestaan volgens het bestemmingsplan.Hoeveel kerken staan er in het Turkije van Erdogan in zijn dictatuur staat.
Voorjager Vd berg
20-08-19 20:50:57
Moslim reageert... Hij word gerenoveerd wat er ook gebeurt.
Voor de tijd brand ie wel.
Weg met die akelige moslim mensen.
Ik en nog een paar anderen zorgen er zelf wel voor dat die moskee nooit word gerenoveerd.
En dat is een belofte
MOSLIM
20-08-19 12:40:56
De moskee gaat gerenoveerd worden en er is niks of niemand die dat gaat tegen houden ❤️
Rene V
19-08-19 20:01:51
Ik woon in Tuindorp (vlak bij de moskee) en heb geen enkel bezwaar tegen de verbouwing van deze moskee. Geen enkele last van en verwacht in on de de toekomst hier ook geen last van te hebben. De vele negatieve reacties komen m.i. uit angst voort. Wees tolerant en heb open vizier voor onze nieuwe maatschappij. Gr. Rene
Zeg nee Tegen de moskee
13-08-19 22:32:07
Suikerfeest, slachtfeest in mijn ogen is het genoeg geweest. Dubbel paspoort, gebed, minaret, het word tijd de moslims het land uit worden gezet. Aanpassen of oprotten. Ons land gaat volledig naar de kloten zo.
J B
30-07-19 22:38:48
Ik ben vrijwilliger voor deze mensen. Na 2x folderen door mij en een andere vrijwilliger (waarbij we veel positieve reacties kregen) is er een brief naar de hengelose politiek ,de betreffende moskee,en het buurtcomité gegaan. Natuurlijk hebben we ook tc tubantia ingelicht,deze hebbeb na t eerste telefonische contact nog niet opnieuw contact opgenomen. Dus beraden we ons op eventuele andere media.
Anoniem Anoniem
28-07-19 23:31:13
Laat ze in Turkije maar moskeeën en hoge minaretten bouwen, en zich hier aanpassen aan onze cultuur. Ze zijn toch hier gekomen omdat het hier beter was dan waar ze vandaan komen? En als ze dan zo aan hun eigen cultuur vast willen houden, zou ik zeggen: ga naar de bakermat van de cultuur terug.
Anoniem Anoniem
28-07-19 23:27:15
We hebben in Hengelo al genoeg moskeeën en aanpassingen voor mensen die hier niet horen. Moeten wij accepteren dat buitenlanders een symbool van verovering klakkeloos kunnen plaatsen, terwijl wij ons aan de regels houden?
Anoniem Anno
27-07-19 00:04:53
Ik zou die Roel Kok maar eens tegen de loep aanhouden. In zijn VVD tijd zat hij als wethouder ook al met 2 petten.
Kijk maar eens naar het 1 miljoen kostende poepveldje bij het dikkersplein. Daar moest het oude pand van oonk wijken voor een wegverbreding die er nooit kwam. Pand was veel minder waard! Samen met het woonhuis.
Co De Rood
26-07-19 08:25:28
Als de wind onze kant op staat kunnen we soms al meegenieten van dat gebedzang gedoe wat uit die speakers komt. Laat staan als dat ding 25 meter hoog wordt.. Als we dat graag hadden willen horen zouden we wel in Marokko ofzo wonen. Ik woon in Tuindorp! Nederland! Het sfeervolle en authentieke stukje Hengelo, dat ik graag zo zou willen houden. Een kerk in dat soort landen wordt vaak niet geaccepteerd en soms zelfs in de brand gestoken. Maar in Nederland moet het wel allemaal kunnen? Alles vol bouwen en hele buurten laten meegenieten van dat gejengel als ik in m'n tuin zit. Ik heb echt wel respect voor het geloof, begrijp me niet verkeerd! Dat maakt ons land kleurrijk maar een koepel van 25 meter gaat mij gewoon te ver! voornamelijk door het aanzicht en het geluid dat ik niet hoef te horen. Als ze Soul en Funk muziek draaien uit de speakers mag de koepel van mij maximaal 10 meter hoog ;-) als dat niet in de planning zit ben ik tegen de 25 meter hoge koepel.
Y A.
21-07-19 18:59:29
Beste meldpunt,

Doe er alstublieft alles aan om de bouw te verhinderen!! Het gevaar is groter dan men denkt.
Ze zijn gevaarlijk!
Laat ze die minaretten in hun eigen land bouwen en ons er niet mee lastig vallen.

Grt,
Y.
Me Merida
20-07-19 21:15:05
Beste Meldpunt,
Dat wat nu bezig is bij deze moskee oftewel er wordt iets doorgedrukt zonder met de buurt te overleggen is ook in de berflo Esch gebeurt.
In de oude Wingerdschool aan de Marnixstraat te Hengelo zou een Islamitische School worden gerealiseerd.
Nadat er dus veel bezwaren van de buurtbewoners waren is dit op het laaste moment afgeketst.
Hierna is de school verdeelt in een huisartsenpratijk en een wijkcentrum voor die wijk.
Dat noem ik een bijdrage aan de samenleving.
Als andere mensen een woning of wat gebouw dan ook willen aanpassen dan moeten ze zich ook houden aan de regels en niet op eens een voorkeurspositie krijgen en om iets te bewerkstelligen de gemeente de regels laten aanpassen om toch dit door te drukken.....
Roberto Soksa
20-07-19 18:16:17
Beste Wilders,

Je geeft aan dat minaretten een symbool zijn van verovering van een wijk dit is niet juist !
Een minaret is een puur architectonische aanvulling op een moskee en niks anders.
Heb jij echt niks te doen je kunt bij de gemeente een vrijwilligerswerk aanvragen.

Mvg,

Soksa
Tek
20-07-19 13:21:15
Als die kale nog 1 keer aan me auto komt met die rare flyers mag die rennen voor zijn leven

Mvg
Anoniem
20-07-19 13:21:09
Allahu Akbar
Marrakech
20-07-19 13:18:50
Waar is de vrijheid van geloofsovertuiging gebleven? Ik ben voor de verbouwing!!

Jullie vieze racisten. Jullie voorvaderen hebben gevochten voor een vrij Nederland!
Kluge
20-07-19 13:13:44
Prima dat ze willen vernieuwen, ook hoognodig als je ziet hoe het er nu uitziet, maar het moet wel binnen de regels blijven. Als wij, tuindorpbewoners, willen verbouwen/renoveren oid moeten we ons ook aan de regels houden en mogen we er absoluut niet van afwijken, dus dit zou voor de moskee hetzelfde moeten zijn.
Een gefrustreerde, nee-nee brievenbus hebbende voorstander van de verbouwing
22-06-19 17:32:09
Ten eerste, willen jullie mij niet lastig vallen met dit soort haatdragende flyers? Ik heb duidelijk een nee-nee sticker op mijn brievenbus. Daarnaast kan ik het niet op prijs stellen wat er op de flyer staat. Wat heeft het ermee te maken wat de originele (waarschijnlijk eeuwenoude) betekenis is van een minaret? Ik vind dit pure verspreiding van haat tegenover een vreedzame religie. Waar is het tolerante Nederland/Hengelo gebleven? Ik schrik ook van alle reacties hieronder. Mijn hart breekt als ik de berichten lees waarin moslims en de islam over 1 kam worden geschoren en worden afgeschilderd als agressieve extremisten met maar 1 doel: Tuindorp veroveren? Laten we aub MENSEN in onze armen sluiten, met wat voor een religie, afkomst, kleur, seksualiteit etc dan ook! Ik word echt ziek van mensen die hier zo'n groot probleem van maken. Er zijn grotere problemen in de wereld he? Wat dachten jullie van de kinderen in het oorlogsgebied in Syrië? Of de kinderen die honger lijden over de hele wereld? Ga daar aub een petitie voor opstarten in plaats van dit soort waardeloze acties.
Tonen: 5  10   20